Skip Navigation Links
Naslovna
ProizvodiExpand Proizvodi
Zdravstvene tegobe
Kontakt
Apoteke
  


Skip Navigation Links
Slab dečiji imunitet
Moje dete slabo jede
Česte infekcije
Prehlada i girp
Bebina prehlada
Kašalj-dečija napast
Ekcem
Astma
Opstipacija (zatvor)
Herpes infekcije
Menopauza
Ragade
Nedostatak mleka


MENOPAUZA


Period života kada žena ulazi u menopauziu jeste veoma kompleksan i jer značajno utiče na svakodnevni život, aktivnosti žena i njihovo sampouzdanje pa zahteva prevenciju i ublažavanje tegoba koje ga prate.

Posle 40. godine, funkcija jajnika počinje da slabi, što rezultira smanjenom produkcijom polnog hormona – estrogena, kasnije i prestankom menstruacije(menopauza)

Prirodni estrogen (hormon ženstvenosti), koji se stvara u jajnicima, veoma je značajan u regulaciji reproduktivnih organa, funkcije krvnih sudova, koštano zglobnog i nervnog sistema.
Posle 40. godine, njegova produkcija se smanjuje, ali taj problem može da se javi i kod mladih žena kod kojih je poremećena ili smanjena funkcija jajnika.

Manifestacije tegoba u menopauzi su brojne i različite:
1. Vazomotorni simptomi (valunzi, noćno znojenje, nesanica, lupanje srca)
2. Fizički simptomi (glavobolja, umor)
3. Psihički simptomi (promene raspoloženja, gubitak koncentracije, depresija, razdražljivost)
4. Sluzokoža vagine i vulve postaje tanja, neelastična, suva, podložna upali, sa pratećm svrabom, žarenjem, bolnim odnosima...
5. Oboljenja koštano - zglobnog sistema (osteoporoza, artralgije - bolovi u zglobovima),
6. Kardiovaskularna oboljenja (ishemijska bolest srca, tromboze).

Specifičan i prepoznatljiv simptom je toplotni talas ili valung, odnosno iznenadno crvernilo lica, vrata i grudi koje je praćeno osećajem vrućine, a završava se izraženim znojenjem.

PRIRODNO REŠENJE...

Priroda pomaže u ovim slučajevima biljnim materijama - fitoestrogenima, koji su najbolja alternativa hormonskoj terapiji kod koje je veliki broj istraživanja jasno ukazao na povećan rizik pojave raka dojke,  tromboembolije i drugih neželjenih efekata na zdarvlje žene.
Fitoestrogeni su specifični extrakti biljaka slične hemijske strukture estrogena, ženskog polnog hormona pa mogu da "imitiraju"  njegovo dejstvo, na bezbedan način i bez neželjenih efekata a to su: Ekstrakti Soje, Crvene deteteline, Ljutica, lucerke.....

Ovi ekstrakti lekovitog bilja znatno smanjuju tegobe:  promena raspoloženja, nervoza, nesanica, povoljno deluju na vlažnost i elastiènost vagine.
Smanjuju nivo lošeg holesterola u krvi, pomažu održavanjen telesne težine i kvaliteta kože.

Danas na tržištu postoje samo monokomponentni preparati sa Fitoestrogenima iz jednog izvora koji ne mogu da obezbede adekvatan tretman kompleksne slike menopauze .

GENESTIN FORTE Tablete, Peto-komponentni preparat jedinstvenog sastava i kompleksne formulacije sa fitoestrogenima iz 4 različte biljke (Soja, Crvena detelina, Ljutic, Lucerka) i 2% extraktom organskog Silicijuma koji je izolovan iz biljke Preslice.


Svaka tableta sadrži 80mg izoflavona (za razliku od monokomponentnih preparata na trzistu sa samo 40 mg izoflavona).
Pakovanje je za mesec dana i upotreba jedne tablete dnevno.

GENESTIN INTIMNI krem, jedina intimna krema koja sadrži izoflavone, hijaluronsku kiselinu, vitamin E.

Deluje antiinflamatorno, smanjuje  iritaciju vaginalne sluzokože, vulve , otklanja svrab, hidrira, neguje sluzokožu, vraæa joj elastičnost i otpornost.

Preporučuje se svaki put kada je potrebno vlaženje i umirenje intimne regije.